Försäljnings- och Leveransvillkor för Favoritträd (DIHC ApS)

Produkterna tillverkas på beställning och därför finns det ingen returrätt. Det finns dock en garanti på produkterna mot tillverkningsfel.

Skydd av personlig information

Att skydda din personliga information står i centrum för allt vi gör på www.favorittrad.se. När du lägger en beställning i vår nätbutik är det nödvändigt att du delar med dig av dina personuppgifter: ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Denna information spelar en kritisk roll i hur vi hanterar din beställning och löser eventuella frågor relaterade till produktvisning eller leverans.

Det är därför avgörande att du ser till att de uppgifter du förser oss med är korrekta. När du placerar en beställning hos oss ger du oss tillstånd att använda dina uppgifter för att slutföra köpet. Du godkänner också att ta emot viktiga e-postmeddelanden som är nödvändiga för processen.

Som köpare är det ditt ansvar att skydda dina inloggningsuppgifter till www.favorittrad.se. Det är viktigt att du inte delar dem med andra. Detta gäller vid alla tillfällen, vare sig du registrerar dig för första gången eller gör ett köp i vår butik.

Vi är djupt åtagande att inte dela dina personliga uppgifter med någon tredjepart, såvida inte särskilda lagkrav eller myndighetsförfrågningar gör det nödvändigt. Ditt uttryckliga skriftliga medgivande skulle vara det enda andra skälet till att dela dina uppgifter. Din integritet är extremt viktig för oss, och vi är helhjärtat engagerade i att skydda den.

Leverans till Sverige:

I priset ingår en trästuga, leverans och moms . Produkten levereras så nära som transportören kan köra (lastbil utan kran/köparen måste lasta av produkten själv, eller så kan vi ordna kranleverans mot en extra kostnad) . Gratis frakt endast när postnummer börjar (10-19, 20-29, 30-37.38-39, 41-44, 45-47, 50-52, 53-59) och gratis leverans inte tillgänglig för öar som inte är förbundna med land via bro. Om din postnummer inte finns i den här listan kan kosta ett extra pris. Leveranstid 4-8 veckor, beroende på säsong

Vägledning för Lossningstid

Mottagaren har ansvaret för att lossa fordonet. Efter lastbilens ankomst finns ett tidsfönster på en timme för lossningen. Om du behöver mer tid, är det viktigt att du kontaktar oss i förväg genom att ringa +45 52659407. Observera att eventuell extra väntetid utöver det överenskomna tidsfönstret kan resultera i en avgift som faktureras.

Kundvägledning

Vi har tagit fram detaljerad produktinformation för att du enkelt ska hitta det du behöver veta. Innan du hör av dig till oss, ta en titt på produktsidorna. Där finns länkar, ritningar och allt du behöver. Vi uppdaterar ständigt vårt sortiment, som trädkojor och garage, så att du kan skapa något unikt. Behöver du mer info eller hjälp? Vår kundtjänst finns här för dig. Maila oss på info@favorittrad.se eller ring +45 52659407.

Allmänna Köpvillkor

Vad ingår i ditt köp?
Innan du köper, se till att du vet vad som ingår. Våra bilder kan visa tillval som inte alltid följer med. Om inte tillvalen nämns i beskrivningen, ingår de inte. Detta gäller extrautrustning till badtunnor och anpassningar på stugor, som säljs separat.

Tilläggstjänster: Statiska Beräkningar

Till hus, carportar och garage ger vi ritningar och anvisningar. Behöver du statiska beräkningar för bygglov? Detta erbjuder vi mot en extra kostnad. Kom ihåg att det kan ta upp till 8 veckor att få certifikatet, så planera i god tid.

Leveranstid och Frakt: Snabbt och Flexibelt

Snabba leveranser
Vi strävar efter att skicka din beställning så fort som möjligt. Leveranstiderna varierar; vildmarksbad tar 1-4 veckor, medan andra produkter kan ta 2-10 veckor. Specialanpassningar kan förlänga tiden. Kontakta oss för exakta tider.

Leveranstider är uppskattningar
Tänk på att våra leveranstider är beräknade och kan ändras. Vi kan inte lova exakt leveransdag eller tid. Vi erbjuder inte kompensation för förseningar eller tidigare leverans utan överenskommelse.

Anpassa din leverans
Har du särskilda leveransönskemål? Ange dem i din beställning så gör vi vårt bästa för att anpassa leveransen efter dina behov.

När Du Mottar Din Beställning

Genomgå Leveransen noggrant:

Så snart din beställning kommer fram, är det viktigt att du tar dig tid att noggrant undersöka den. Att göra detta är ett kritiskt steg för att försäkra dig om att du blir helt nöjd med ditt inköp.

Din tillfredsställelse är vår prioritet:

Därför uppmanar vi dig att noggrant kontrollera och räkna dina varor när de kommer. Om du hittar några fel eller skador, är det viktigt att du berättar det för oss innan du börjar använda produkten. Detta bör ske inom åtta dagar efter att du fått den. Något verkar fel, tveka inte att kontakta oss via e-post.

Om det finns skador från transporten:

Om du märker skador som skett under transporten, dokumentera det genast på leveransdokumentet. Skicka sedan informationen till oss med bilder som bevis. För vissa produkter, som vildmarksbad, är det viktigt att du packar upp och dokumenterar eventuella skador direkt vid leveransen, innan du flyttar eller sätter ihop produkten.

Efter Leveransens Fullbordande:

När du har mottagit din beställning betraktar vi leveransprocessen som helt avslutad från vår sida. Kom ihåg att vi inte ansvarar för eventuella förseningar orsakade av faktorer utanför vår kontroll.

Vid Eventuella Klagomål:

Se till att inspektera din leverans för synliga skador så snart som möjligt. Om något avviker, är det viktigt att du informerar oss med bevis i form av skrift och bilder inom åtta dagar.

Inför Montering eller Installation:

Innan du börjar montera eller installera, se till att alla problem är rapporterade. Ta bilder under uppackningen, särskilt när du lyfter ut saker från pallar. Det hjälper oss lösa problem snabbt.

Visualisering Av Processen:

Använda bilder för att visa hur du kontrollerar och dokumenterar leveransen är jättebra. Tänk dig en serie bilder som visar hur du noggrant kollar innehållet i en pall, kanske i ett lager eller där du får den levererad. Det hjälper dig att se att allt är som det ska innan du börjar med installationen.

Klagomål och Rätt att Överklaga

Klagomålshantering och Kontrollprocess

När du får din produkt, räkna noggrant och kolla efter skador. Om något inte stämmer, skriv till DIHC ApS och bifoga bilder som bevis, senast åtta dagar efter du fått den.

Innan du börjar sätta ihop eller installera produkten, se till att alla problem är rapporterade. Att ta bilder när du packar upp, särskilt från pallar, hjälper oss att snabbt lösa eventuella problem.

Rätten att Överklaga

Enligt konsumentköplagen har du 24 månader på dig att klaga. Detta kan leda till reparation, byte, pengarna tillbaka eller prisavdrag, beroende på situationen. Klagen måste handla om fel som inte gick att se när du fick varan.

Reklamationsrätten gäller inte om skadan beror på att du använt produkten fel, hanterat den slarvigt, monterat fel eller skött underhållet dåligt.

För träprodukter som stugor och bastur måste du måla eller impregnera dem snart efter du satt upp dem. Om du inte gör det och de bleknar eller får fläckar, kan du inte klaga på det. Se till att du behandlar både utsidan och insidan med rätt typ av skydd så snart du kan efter montering. Det är också viktigt att en proffs gör jobbet.

För att behålla din 24-månaders garanti, är det viktigt att du behandlar stugor, bastur, och liknande med rätt impregnering eller målar dem så snart de är monterade eller levererade. Om det uppstår ett problem, kontakta DIHC ApS med e-post och bifoga bilder som visar felet.

När det gäller reparationer, oavsett om det är under garantitiden eller inte, måste du se till att produkten är lätt att transportera. Om delar måste skickas tillbaka för reparation eller kontroll, är det upp till dig att ordna detta. Produkter på pall ska vara ordentligt förberedda och placerade där en lastbil lätt kan nå dem.

Klagomålsprocess och Kontaktinformation

Om du vill klaga, mejla DIHC ApS på dihc@mail.dk. Glöm inte ange ordernummer eller fakturanummer och bifoga bilder. DIHC ApS kan behöva kolla på produkten om du klagar.

Ersättning och Ångerrätt
Om vi godkänner ditt klagomål, ersätter vi inte med mer än vad produkten kostade från början. Får du en ersättningsdel innebär det inte att du får extra ersättning. Du kan ångra ditt köp inom 14 dagar efter du fått det, men inte om produkten är specialgjord för dig.

Ångerrätt och Pengarna Tillbaka
Om du ångrar dig, berätta för DIHC ApS inom 14 dagar. Du betalar för returfrakten. Vi betalar tillbaka pengarna snabbt efter vi fått och kollat den returnerade produkten. Se till att skicka tillbaka den i samma skick som du fick den.

Om Ångerrätt och Återbetalning

Om du ångrar ditt köp, måste du informera DIHC ApS inom 14 dagar efter att du mottagit varan. Du ansvarar för kostnaden för returfrakten. Vi behandlar återbetalningar så snart som möjligt efter att vi har mottagit och granskat den returnerade varan. Varan bör returneras i samma skick och kvantitet som när du mottog den, utan skador. Om varan har använts, kommer vi att komma överens om ett pris för den returnerade varan.

Ångerrätten gäller inte för varor som specialtillverkats för kunden.

Tvister och Slutkommentarer

Tvister som inte kan lösas genom förhandlingar kommer att tas upp i domstol i Viborg, Danmark.

Produkt- och Användningsrisk

Risken för varorna övergår till dig så snart de har levererats, även om du inte är närvarande vid leveransen.

Retur och Risk

När du returnerar en vara, är det du som bär risken tills vi säkert har mottagit den. Om varan eller förpackningen skadas eller går förlorad under returen, är det ditt ansvar. Det är ditt ansvar att hålla varan säker, i korrekt mängd och skick från det att du mottar den, inklusive nödvändigt underhåll och kontroller. Vi ersätter inte skador på andra föremål eller personer.

Informationsansvar

Avtal (eller beställningar) kan göras på både danska och engelska och sparas av oss. Du kan inte återfå dessa dokument via vår webbplats senare. Om du behöver en ny kopia av avtalet via e-post, kontakta oss på dihc@mail.dk. Åtkomst till dessa uppgifter är begränsad till företagets ledning och utvalda anställda.

Priser och Betalning

Våra priser inkluderar moms och leverans till platser som en lastbil kan nå (du ansvarar för lossningen, även om vi kan erbjuda hjälp). De flesta av våra produkter tillverkas på beställning, vilket innebär att betalning ofta krävs i förskott. För beställningar över 20 000 SEK som tar mer än fyra veckor att slutföra, krävs en förskottsbetalning på 50%. Resterande 50% betalas innan varorna lastas för transport från vår produktionsanläggning eller lager. Vid betalning med kreditkort debiteras hela beloppet vid beställningen. Vi är öppna för att diskutera alternativa betalningsmetoder, så kontakta oss för ytterligare information.

Besök Våra Webbplatser